Олександр Свіщов став Президентом Федерації водного поло України

Президента ватерпольного клубу «Динамо» (Львів) Олександра Свіщова обрали президентом Федерації водного поло України. За кандидатуру Олександра Свіщова 17 червня під час звітно-виборної конференції проголосували усі делегати. Новий президент обраний на 4-річний термін.

олександр свіщов

За час свого президентства у львівському «Динамо» Олександр Свіщов суттєво підняв рівень клубу і посприяв його новим перемогам на національних чемпіонатах. У 2019-му «Динамо» гучно відсвяткувало 70-річчя клубу. На згадку про цей поважний ювілей у центрі Львова був встановлений величезний ватерпольний м’яч, який увійшов у реєстр рекордів України.

Серед своїх щоденних завдань Олександр Свіщов бачить популяризацію водного поло серед молодого покоління. «Вважаю цей вид спорту найкращим для розвитку дитини, – каже він. – По-перше, водне поло – це фізичний розвиток, адже працюють практично всі м’язи тіла. По-друге, швидкість мислення, адже гра – стрімка. Ну, і куди ж без навичок роботи в колективі, як і у решті командних видів спорту?».

Нагадаємо, попередній президент Федерації водного поло України Олександр Кучеренко очолював її з квітня 2000 року. Його роботу визнали задовільною. Делегати звітно-виборної конференції проголосували за те, щоб Олександр Кучеренко залишився почесним президентом Федерації. Кучеренко подякував усім за багаторічну роботу, запропонувавши на свого наступника кандидатуру Олександра Свіщова. І додав, що з приходом Олександра Юрійовича Федерація матиме світле майбутнє та отримає нове дихання.