Олександр Свіщов подарував ікону св. Миколая Гарнізонному храму

У день святого Миколая Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, що у Львові, отримав від мецената Олександра Свіщова унікальні стародруки та ікону святого Миколая, яку створено на початку XVII століття.

aleksandr svishchov. oleksandr svishchov, олександр свіщов, александр свищев
о.Тарас Михальчук, Максим Козицький, Олександр Свіщов, Юрій Котик

«Гарнізонний храм апостолів Петра і Павла є важливою духовною святинею Львова. Це місце сили для наших військових. Хочеться, аби храм був магнітом міста, куди із задоволенням будуть приходити туристи і львів’яни. Старовинні друкописи, в яких є згадки про Гарнізонний храм та ікони будуть розміщені у підземеллі і кожен відвідувач зможе оглянути та дізнатись багато цікавих фактів про історію святині», – Олександр Свіщов.

Один із перших стародруків – настанови для чернечого життя «Цвітник священноінока Авви Дорофея», виданий у Києво-Печерській лаврі у 1652 році.

Окто́їх (грец. Ὀκτώηχος «восьмигласник», «голос») – богослужбова книга, яка містить в собі чинопослідування вечірні, повечір’я, утрені та Літургії. Видано у друкарні Ставропігійського братства Михайлом Сльозкою у 1643-1644 рр.

aleksandr svishchov. oleksandr svishchov, олександр свіщов, александр свищев

 

«Ікона святого Миколая і справді дуже унікальна для нас – священнослужителів. Ми часто молимось саме до святого Миколая за здоров’я наших військовослужбовців та за мир в країні. Дякуємо благодійникам за такий чудовий сюрприз для храму у цей прекрасний день», – настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла о. Тарас Михальчук.

На заходів був присутній голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький. До подарунків також долучився благодійник Юрій Котик.