Караванська влаштувала в Києві фешн-виклик і представила новий бренд

Нова колекція найкреативнішої дизайнерки України Оксани Караванської руйнує ілюзорні стереотипи Sustainable-фешн і провокує на персональну відповідальність у моді.

оксана караванська

Відома українська дизайнерка Оксана Караванська представила свій новий проєкт у Києві, у відкритому просторі інноваційного парку UNIT.City. Унікальна фешн-подія під провокативною назвою Existential Fashion Error стала прем’єрою нового бренду Misstitchic – в колаборації із текстильним дизайнером Ксенією Уманською, випускницею London College of Fashion.

Existential Fashion Error – це концепт про моду як простий спосіб говорити про складні речі. Філософія колекції – ексклюзивна і водночас практична. Це Ready Couture. Свою відповідальність в моді Караванська бачить у створенні одягу актуального, такого, який існує поза часом та обов’язково має інтелектуальну складову.

–        Це моє бачення трендового, але часто надуманого та ілюзорного поняття Sustainable-фешн, – каже Оксана Караванська. – Живемо у часи, коли інтровертність світу і людини в ньому досягли свого піку. Але наскільки етичною можна вважати моду у стосунку до навмисної модифікації тіла людини?

SSH_2104

SSH_2107

SSH_2109

SSH_2113

SSH_2150

SSH_2153

SSH_2155

SSH_2156

SSH_2157

SSH_2180

SSH_2202

Утім, Existential Fashion Error – це не просто прем’єра нової колекції та  нового бренду Караванської, а непересічний соціальний проєкт на підтримку Благодійного фонду «КРАН» та його доброчинної  ініціативи «Будь потужною на 300W(omen)». Фонд «КРАН» (https://www.kran.fund), який приймає складні виклики в благодійності, та фешн-виклик Караванської Existential Fashion Error об’єднались, щоб залучити нових партнерів до важливого соціального проєкту придбання роботизованого комплексу для відновлення ходьби тяжко травмованих бійців GЕ-O System Evolution, вартість якого – 288 000 євро (виробник – Reha Technology, Швейцарія) і підтримати ініціативу  «Будь потужною на 300W(omen)»: не купувати інвалідні візки, а ставити хворих на ноги.

Гостями дефіле без правил від Караванської в UNIT.City були колишній міністр фінансів України Ігор Уманський, народні депутати Олена Копанчук і Михайло Цимбалюк, колишній міністр культури Євген Нищук, народна артистка України Людмила Смородіна, телеведучі Катя Осадча, Ольга Фреймут з донькою Златою, Ігор Кондратюк, Світлана Вольнова, Ольга Грицик, співачка Анжеліка Рудницька, засновник Ukrainian Fashion Week Володимир Нечипорук та інші. Ведучою показу була Соломія Вітвіцька.
SSH_1624

SSH_1628

SSH_1634

SSH_1646

SSH_1666

SSH_1694

SSH_1707


SSH_1807

SSH_1815